Camping de Watermolen

Camping de Watermolen in Opende is eigenlijk gesitueerd in Friesland, maar door de ligging ongeveer op de grens met Groningen kon deze camping echter niet ontbereken op onze website. De Watermolen is een camping gelegen op een terrein van maarliefst 12,5 hectare. Er is de mogelijkheid om een speciale waterchalet te huren. Deze waterchalets zijn uniek op Camping de Watermolen, en zijn geplaatst aan het vismeer (de "Pingo"). Ze zijn ingericht voor 4 of 5 personen en ideaal voor visliefhebbers. Er is een ruim terras aanwezig boven het meer en het uitzicht vanaf hier is als spectaculair te omschrijven. En natuurlijk ontbreekt ook de barbecue niet!

De Watermolen is bij uitstek geschikt voor mensen die op zoek zijn naar ruimte en rust in een natuurlijke omgeving. Het geheel geeft een Scandinavisch achtig gevoel. U zult dan ook ontdekken dat de noordelijke provincies veel afwisseling bieden als het gaat om landschappen. Op de camping zijn veel faciliteiten aanwezig, zoals wifi (draadloos internet), een bistro en een wasserette waar voor slechts 50 cent ook de was kunt drogen.

Het natuurgebied staat bekend om de houtsingels (eiken, berken, meidoorns) en de Veenplassen. De veenplassen bieden een thuis aan vele vogels, zoals de tjif-tjaf en de fitis, maar ook de watersnip, kemphaan en de tureluur komen er voor. Verder zijn er op en naast de camping verschillende ronde meren te vinden die een erfenis zijn uit de ijstijd. Deze zogeheten pingo's zijn een soort kraters en ze zijn bewaard gebleven na het smelten van grote ijsklompen. Ook in deze meren leven vele verschillende soorten dieren en watervogels.

- Een overzicht van alle campings bekijken


Officiele website:
Klik hier
Telefoonnummer:
0594 - 659144
Provincie:
Friesland
Adres:
Openderweg 26,
9865 XE, Opende

Mini Campings Groningen

Campings bijna weer open

Het duurt niet lang meer voor de campings in Groningen weer open gaan. De meeste campings starten het campingseizoen weer op 1 april 2013. Iedereen zit dan ook met smart op het voorjaar te wachten; die winter zijn we nu wel klaar mee.

Ondertussen werken we keihard aan een compleet vernieuwde website. We zijn ons er van bewust dat veel informatie niet actueel is, en dat er veel campings nog missen. Ook het onderdeel mini campings (boerencampings) zal een prominentere rol krijgen binnen de nieuwe website. Kamperen bij de boer is namelijk erg in trek de laatste jaren.

Houdt de website goed in de gaten de komende weken en zie als eerste de compleet vernieuwde GroningenCampings.nl!