Camping Natuurkampeerterrein De Hoeve

Camping en natuurkampeerterrein De Hoeve in Westerlee ligt in een geweldig stuk natuurgebied De Garst. Met veel wandel- en fietspaden en een afwisseling van uitgestrekte velden met percelen bos is de Garst een prima camping om van alle rust en natuur te genieten. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar voor kampeerders en de privacy voor elke kampeerder staat voorop. Het natuurkampeerterrein De Hoeve heeft ook een net en ruim toiletgebouw met een wasmachine en droger, en ook huisdieren zijn welkom mits aangelijnd. Het motto "uw oase van rust" gaat zeker op voor de camping aangezien elke staanplaats omzoomd is met struiken en bomen. Ook heeft de camping iets unieks in Nederland en dat is een bakfietsarrangement. Met een kampeerbakfiets op vakantie van de ene plek naar de ander en compleet ingericht voor 6 personen. Met een kooktoestel en pannen en borden met bestek tot aan een koelkastje toe. Voor het luieren zijn er ook nog eens 6 tuinstoelen en dat allemaal in de lichtgewicht aluminium bakfiets.

Veel is er in de omgeving te beleven. Zo is er aangrenzend aan de camping De Hoeve het Emergobos met mooie visstekken en het natuurreservaat Midwolderbos met grazende Konikspaarden. Voor cultuurliefhebbers is er in Midwolda de Ennemaborg om te bezichtigen met een atelier voor kunstenaars en een pronkkamer met oudheden. Ook de stinzentuin is de moeite waard om door te wandelen. Nog meer cultuur is er in Heiligerlee te vinden want wie kent niet "de Slag bij Heiligerlee". In het museum kan iedereen zien wat er 23 mei 1568 is gebeurd. Het Oldambtmeer ligt ook in de buurt van natuurkampeerterrein De Hoeve en er zijn tal van activiteiten voor de watersporters en wandelaars. Zo kan er op een van de rondvaartboten een tocht gemaakt worden over het mooi aangelegde meer met verschillende arrangementen. Maar ook om te zwemmen of met een kano is het goed vertoeven op een warme zomerdag. Fiets- en ruiterpaden zijn volop aanwezig in dit prachtige natuurgebied waar het voor vogelaars een paradijs is om te spotten en waar ook de zeldzame ijsvogeltjes broeden.

- Een overzicht van alle campings bekijken


Waardering:
Zoover cijfer: 8.0
Officiele website:
Klik hier
Telefoonnummer:
0597 - 413367
Provincie:
Groningen
Adres:
Hoofdweg 44,
9678 HE, Westerlee

Mini Campings Groningen

Campings bijna weer open

Het duurt niet lang meer voor de campings in Groningen weer open gaan. De meeste campings starten het campingseizoen weer op 1 april 2013. Iedereen zit dan ook met smart op het voorjaar te wachten; die winter zijn we nu wel klaar mee.

Ondertussen werken we keihard aan een compleet vernieuwde website. We zijn ons er van bewust dat veel informatie niet actueel is, en dat er veel campings nog missen. Ook het onderdeel mini campings (boerencampings) zal een prominentere rol krijgen binnen de nieuwe website. Kamperen bij de boer is namelijk erg in trek de laatste jaren.

Houdt de website goed in de gaten de komende weken en zie als eerste de compleet vernieuwde GroningenCampings.nl!