Mini campings - Camping Aduarderzijl

Aan het Aduarderdiep ligt Camping en Jachthaven Aduarderzijl. Het is een minicamping met een gezellige kleine jachthaven waar het heerlijk vertoeven is. Veel kampeerplaatsen heeft de camping niet maar voor een camper, tent of toercaravan zijn er ruime plekken aanwezig. Overal zijn stroomaansluitingen aanwezig en ook kan er een kampeerhut worden gehuurd. Vijf bedden en een kookgelegenheid zijn aanwezig en ook verwarming ontbreekt er niet dus ideaal voor kampeerders en avonturiers.

Camping en Jachthaven Aduarderzijl heeft een net toiletgebouw waar ook plaats is om de vaatwas te doen. De camping ligt in het Middag Humsterlandgebied en is rijk aan cultureel erfgoed. Dit gebied is het oudste cultuurlandschap van Europa en is ontstaan door de ontwikkeling van zandplaten tot kwelders en daardoor ontstonden er weer hoger gelegen wierden. Rond het jaar 1200 worden de door geulen gescheiden eilanden Middag en Humster een geheel en zo is het Middag Humsterland gebied ontstaan. Met veel terpen, wierden, kwelders en dijken is het een van de twintig aangewezen Nationale Landschappen in Nederland.

Vanaf de camping is het gemakkelijk om een boottochtje te maken door de sluizen van Aduarderzijl en zo via het Reitdiep van het aantrekkelijke marengebied te genieten. Voor de kampeerders is het extra aantrekkelijk aangezien de kano's en de trapboten gratis te gebruiken zijn.

- Een overzicht van alle campings bekijken


Officiele website:
Klik hier
Telefoonnummer:
0594 - 621836
Adres:
Zijlsterweg 7, 9892 TE, Aduarderzijl

Mini Campings Groningen

Campings bijna weer open

Het duurt niet lang meer voor de campings in Groningen weer open gaan. De meeste campings starten het campingseizoen weer op 1 april 2013. Iedereen zit dan ook met smart op het voorjaar te wachten; die winter zijn we nu wel klaar mee.

Ondertussen werken we keihard aan een compleet vernieuwde website. We zijn ons er van bewust dat veel informatie niet actueel is, en dat er veel campings nog missen. Ook het onderdeel mini campings (boerencampings) zal een prominentere rol krijgen binnen de nieuwe website. Kamperen bij de boer is namelijk erg in trek de laatste jaren.

Houdt de website goed in de gaten de komende weken en zie als eerste de compleet vernieuwde GroningenCampings.nl!