Mini campings - Camping De Boskamp

Camping de Boskamp is een mini camping in het plaatsje Nieuwolda. Het is mooi landelijk gelegen en er is plaats voor ongeveer 20 tourcaravans of tenten. Voor degene die er een vaste plek wil zijn er tien ruime met groen omzoomde plaatsen. Natuurlijk zijn campers ook welkom op deze camping en de plaatsen hebben allemaal een ruime opzet. Ook is er electriciteit voor elke kampeerder en zijn de huisdieren welkom mits ze aangelijnd zijn. Een net toiletgebouw en douches is aanwezig.

Een echte boerencamping voor wie van rust en natuur houdt en vooral wie zich zelf goed weet te vermaken. Vissers hebben het Termunterzijldiep bijna naast hun staanplaats en kanovaren is prachtig in dit oude cultuurlandschap "Het Oldambt". Voor fietsliefhebbers is Camping de Boskamp in Nieuwolda een mooi beginpunt om de kleinere natuurgebieden te verkennen.

Al fietsend genieten van de mooie vergezichten en monumentale boerderijen en niet te vergeten het natuurgebied rondom het Hondshalstermeer dat ten westen van Nieuwolda ligt. Dit meer is aangelegd in 1980 en is rijk aan flora en fauna. Zo broeden er vele soorten eenden zoals de Tafeleend en Bergeend en moerasvogels zijn er ook volop. Het Baardmannetje en de Blauwborst zijn vaste broedgasten evenals de Porseleinhoen en de Sprinkhaanzanger en voor vogelspotters is het een uitdaging om zeldzame vogels te ontdekken.

Nog een leuk cultuuruitstapje in de buurt van Camping de Boskamp is het kinderwagenmuseum in Nieuwolda dat is gevestigd in een Oldambtster boerderij en gebouwd in 1905. Met authentieke ornamenten aan wanden en plafonds en een prachtige pronkkamer. Het museum heeft een grote collectie antieke naaimachines en andere oudheden uit het begin van de vorige eeuw. De kinderwagens en toebehoren uit het verleden zijn de moeite waard om een bezoekje te brengen en de bijbehorende slingertuin kan dan ook bekeken worden.

- Een overzicht van alle campings bekijken


Officiele website:
website onbekend
Telefoonnummer:
0596 - 541 727
Adres:
Dok 1a,
9944 BR, Nieuwolda

Mini Campings Groningen

Campings bijna weer open

Het duurt niet lang meer voor de campings in Groningen weer open gaan. De meeste campings starten het campingseizoen weer op 1 april 2013. Iedereen zit dan ook met smart op het voorjaar te wachten; die winter zijn we nu wel klaar mee.

Ondertussen werken we keihard aan een compleet vernieuwde website. We zijn ons er van bewust dat veel informatie niet actueel is, en dat er veel campings nog missen. Ook het onderdeel mini campings (boerencampings) zal een prominentere rol krijgen binnen de nieuwe website. Kamperen bij de boer is namelijk erg in trek de laatste jaren.

Houdt de website goed in de gaten de komende weken en zie als eerste de compleet vernieuwde GroningenCampings.nl!